Concediu italian

Și freelancerii au concediu, nu-i așa?

Noi ne-am gândit să petrecem un weekend cu prietena noastră Alina, care stă de o jumătate de viață în Florența, Italia. Bine, toată lumea i-a zis Firenze cât am stat pe acolo, că e aiurea să te încăpățânezi să vorbești despre Florența când pe tine nu te-a interesat deloc existența acestui oraș până acum doi-trei ani.

Am văzut o mulțime de locuri și lucruri faine, despre care eu, Denisa, am scris pe blog:

Și ne-am făcut acest video selfie, ca să îl repetăm pe cel din concediul de astă-vară:

Voi ce ați făcut în noiembrie?

noi doi langa duomo di firenze

Noi am mai aflat că în Italia cafeaua nu se bea ca în România, povestită, ci în picioare. Pentru italieni, cafeaua este cum e pentru mine pastila de Ibuprofen: se bea rapid, ca să treacă durerile. Nu mă așez când o înghit, nu mă uit la ea zece minute, nu o povestesc, pur și simplu e ceva necesar, cu care rezolv o problemă. La fel e cafeaua pentru ei, că doar cum credeți că ar fi în stare să vorbească întruna, dacă nu ar fi drogați cu cofeină?

Da, asta e o altă chestie pe care am constatat-o: toți italienii par să aibă câte ceva de spus despre orice și trebuie să o spună acum! Tare și repede!

Am mai aflat că există o taxă de doi euro pentru fiecare turist care își dorește să ia masa – și este aplicabilă în majoritatea localurilor. Inclusiv în aeroportul din Bologna am plătit echivalentul a 9 lei pentru privilegiul de a sta la masă și de a le plăti bolognezilor pentru mâncare. Pizza, dacă vă întrebați. A fost bună, da.

Ziceau oamenii că în Occident, toate cosmeticele au parfumul mai intens, că șampoanele și gelurile de duș pe care le aduc marile firme în România sunt făcute special pentru est-europeni. Aș vrea să nu cred treaba asta, dar așa de tare miros toate produsele parfumate din Italia! Inclusiv cele pentru curățenie, de produsele de îngrijire nu mai vorbim…

Hints: cumpărați produsele Borotalco, sunt fabricate local și au un miros demențial, faceți-vă rezerve de Sgrassatore de la Chante Clair, luați prosciutto chiar din cel mai ieftin, tot e mai bun decât ce (nu) găsiți prin supermarketurile noastre, evitați berea, mergeți pe vin. happy

Cam atât, din scurt. Mai multe vă povestesc pe blogul meu și așteptăm cu interes opiniile lui Sebi!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge