Cadourile în familia noastră

Între noi, nu am reușit întotdeauna să ne facem cele mai frumoase ori potrivite cadouri*. Eu i-am cumpărat lui Sebi un kit de tastatură cu mouse, luate după criteriul “cele mai scumpe din magazin”, și am eșuat lamentabil, pentru că el avea o tastatură de care era super mulțumit. Kit-ul respectiv a ajuns la părinții mei, care l-au abanadonat împreună cu calculatorul, de când au descoperit tabletele.

El mi-a cumpărat, o dată, un parfum. O singură dată a făcut asta de capul lui, de atunci îi indic cu precizie ce parfum îmi trebuie, când îmi trebuie, dacă îmi trebuie. Dragi bărbați, dacă femeia din viața voastră nu v-a spus NUMELE parfumului pe care și-l dorește, nu vă grăbiți să-i faceți o surpriză plăcută și să-i cumpărați un parfum care vi se pare vouă că miroase bine. Șansele sunt să nu îi placă și, deci, nu o să îl poarte. Dacă, totuși, o va face, o să i se facă rău toată ziua doar ca să vă facă pe plac. Și credeți-mă că nu e deloc fain să porți un parfum care nu-ți place! Ani la rândul m-am ferit de bărbații (prieteni, vecini, rude) care veneau după Paști “la udat”, cu câte un parfum dulceag după ei. Yuck!!!

Și apoi mai sunt cadourile pe care le facem părinților, când nu se așteaptă. De exemplu, pe soacra mea am păcălit-o vreo doi ani la rând că nu mergem la ea și s-a trezit cu noi la ușă, fix de ziua ei. Cred că în cel de-al treilea an, când era, pesemne, convinsă că iarăși îi facem figura, surpriza cea mai mare a fost că s-a trezit cu celălalt fiu la ușă. happy Bineînțeles, nici pe el nu îl aștepta, se “dăduse rănit” că nu are cum să plece de la muncă sau ceva de genul ăsta.

Pe părinții mei îi surprindem mereu cu deciziile pe care le luăm. De exemplu, i-am surprins când le-am spus “peste două săptămâni nu pot să merg nu-știu-unde, că mă mărit”, deși știau că urma să fac pasul, nu știau că am stabilit deja data… norocul lor că nu i-am pus să ne organizeze o nuntă!

Un cadou, ca să fie apreciat, trebuie să fie ambalat frumos – și nu mă refer la ambalajul cadoului, ci la felul în care îl “ambalezi” atunci când îl oferi. Dacă faci un cadou uriaș și îi creezi așteptări mici persoanei care îl va primi, o să fii luat pe sus și ținut minte o viață întreagă. Dacă reușești să ții secretul și faci o surpriză plăcută cuiva care urăște secretele, ai tras lozul câștigător! Dacă, în locul cadourilor urâte cumpărate din benzinărie în ultimul moment, cumperi un coș cadou elegant și frumos aranjat, cu siguranță vei fi ținut minte nu drept căpcăunul care nu s-a putut deranja să caute un cadou decât în ultima zi.

Succes la găsit cadoul perfect de Crăciun! Știu că nu e ușor, credeți-mă, dar mai aveți timp berechet și secretul este să fiți atenți la ceea ce SPUNE că își dorește persoana “cadorisită”. Poate că nu o să spună niciodată “VREAU LA PARIS”, dar are un board pe Pinterest numai cu poze din capitala Franței, își decorează casa cu tablouri și obiecte pe care apare Turnul Eiffel și se uită la TV5 nu pentru știri, ci pentru că îi place cum sună limba franceză.

Nu întotdeauna folosim cuvinte ca să ne exprimăm – uitați-vă după indicii, sigur le veți găsi și veți reuși să oferiți cadoul perfect.

* Am zis că nu ne iese întotdeauna treaba asta cu cadourile. Din fericire, avem tot timpul la dispoziție ca în viitor să găsim cadoul perfect. Iar dacă nu reușim anul ăsta, sigur reușim anul viitor. Sau celălalt. Sau în 2025. Este timp. happy

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge