Din Bucătăria lui Sebi: Supă chinezească de ouă

Supa chinezească de ouă este un preparat al cărui gust nu poate fi comparat cu supele clasice cu care suntem obișnuiți. Este o supă foarte gustoasă și, din fericire, foarte ușor de preparat. Ținând cont, totuși, că gustul e diferit de ceea ce cunoaștem, este un preparat care e posibil ca unora să le placă mult și altora deloc.

Ingredientele de care aveți nevoie:

sebastian bargau supa de pui cu oua reteta chinezeasca 01

sebastian bargau supa de pui cu oua reteta chinezeasca 02

  • un litru de supă clară de pui
  • încă 2-3 linguri de supă de pui (pentru topit amidonul)
  • două ouă mari de găină
  • o bucată micuță de ghimbir
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare după gust
  • o linguriță de piper alb măcinat (neapărat piper alb!)
  • o lingură de amidon

Supa de pui se pune într-o oală și se încălzește. Când se apropie de fierbere, puneți piperul. Ghimbirul și usturoiul tăiați-le în bucăți potrivite, nici foarte mari și nici foarte mici. Le puneți în oală și le lăsați să dea câteva clocote, după care le scoateți pentru a nu da un gust amar supei.

sebastian bargau supa de pui cu oua reteta chinezeasca 03

Într-un alt recipient, dizolvați amidonul în 2-3 linguri de supă de pui rece și îl turnați în supa fierbinte. Îi va da o consistență vâscoasă, specifică supelor chinezești.

sebastian bargau supa de pui cu oua reteta chinezeasca 04

Ouăle le batem foarte bine și le adăugăm în fir subțire în supă, amestecând încontinuu. După ce a mai clocotit jumătate de minut, luați supa de pe foc. Se servește fierbinte, cu câțiva stropi de ulei de susan (opțional) și câteva frunze de pătrunjel.

sebastian bargau supa de pui cu oua reteta chinezeasca 05

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge