Din Bucătăria lui Sebi: Pulpe de pui învelite în bacon

Rețeta asta combină două arome într-un mod superb: gustul de bacon crocant cu cel de pulpe de pui fragede și picante. Este o rețetă destul de simplă și nu necesită foarte mult timp pentru preparare.

Aveți nevoie de:

pulpe de pui invelite in bacon 01

  • 8 pulpe de pui proaspete
  • 16 felii de bacon
  • un ardei kapia
  • 5-6 căței de usturoi
  • 50 de grame de hribi deshidratați – sau orice alt tip de ciupercă, de fapt
  • 150 ml vin alb sec
  • unt
  • un fir de apio (opțional)
  • sare
  • boia iute
  • praf de chili
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • făină de mălai
  • 150 grame de cașcaval

Pulpele de pui se curăță, se spală și se usucă apoi cu prosoape de hârtie. Apoi le condimentați cu un amestec făcut din sare, piper, boia, chili, cimbru și busuioc. Proporțiile pot varia în funcție de gusturi, doar că trebuie să fiți atenți la busuioc, pentru că are o aromă foarte puternică și, dacă puneți foarte mult, s-ar putea să acopere restul aromelor.

pulpe de pui invelite in bacon 2

pulpe de pui invelite in bacon 3

După ce ați condimentat pulpele, înveliți-le în câte două felii de bacon și așezați-le într-un vas termorezistent uns în prealabil cu unt.

Peste ele așezati ciupercile tăiate felii, ardeiul cubulețe și felii de apio. Turnați vinul și acoperiți vasul cu folie de aluminiu, după care îl dați la cuptor la foc mediu spre mare (aproximativ 170-180 de grade). După 30-40 de minute, scoateți folia de aluminiu și lăsați încă 20-30 de minute să se rumenească baconul.

pulpe de pui invelite in bacon 4

Între timp, faceți o mămăligă. Mălaiul îl fierbeți în apa și, când mămăliga a fiert, cu un minut înainte de a stinge focul, adăugați cașcavalul tăiat cuburi și amestecați. Preparatul se servește cu murături, ideal ardei în oteț.

pulpe de pui invelite in bacon 5

pulpe de pui invelite in bacon 6

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge