Din Bucătăria lui Sebi: Piept de porc marinat, la cuptor, cu garnitură de orez

Avem o bucată de piept de porc cu ceva șoric (mai puțin decât trebuie, dar lucrăm cu ce avem). Se crestează în romburi pe ambele părți și se lasă la odihnit puțin. Într-o pungă cu fermoar băgăm niște boia afumată (sau dulce sau iute, după preferințe), piper proaspăt măcinat (am pus și alb, și verde, și negru și roșu, să nu zică vreunul că discriminez), sare, cimbru, rozmarin, doi căței de usturoi pisați, două frunze mici de dafin, zeama de la o lămâie și ulei de măsline proaspăt (din ăla bun, luat cu pile, că doar tu mănânci, nu dai la câini).

sebastian bargau piept de porc marinat la cuptor cu orez -3

sebastian bargau piept de porc marinat la cuptor cu orez -2

sebastian bargau piept de porc marinat la cuptor cu orez -1

Ai omogenizat ce-i în pungă, ungi bine cu ulei de măsline din ăla bun (că doar tu mănânci) fleica și o bagi în pungă. Și începi să masezi. Da’ știi cum masezi? Cu simț de răspundere! Masezi până ești convins că fiecare milimetru de carne a primit o porție din amestecul de condimente. Masezi până când ești convins că nu lipsește nici un condiment de pe fleică.

sebastian bargau piept de porc marinat la cuptor cu orez 0

Apoi o lași în frigider până maine. Și mâine o gătești.

După 24 de ore…

Trei ore la 180 de grade, în tavă de ceramică și acoperită cu folie, apoi jumătate de oră dezvelită sub grill, tot la 180 de grade. Ți se topește în gură. Am mâncat-o cu o garnitură de orez cu ardei, ciuperci, ceapă și morcov.

sebastian bargau piept de porc marinat la cuptor cu orez 3

sebastian bargau piept de porc marinat la cuptor cu orez 2

sebastian bargau piept de porc marinat la cuptor cu orez 1

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge