Din Bucătăria lui Sebi: Pui dulce-acrișor cu ananas

O rețetă specifică bucătăriei chinezești, care îmbină dulcele cu acrul într-un mod senzațional. Este una dintre cele mai gustoase rețete pe care le-am făcut și, pentru că e atât de bună, am facut-o trei zile consecutiv și pentru prieteni.

Ingredientele de care aveți nevoie:

sebastian bargau pui dulce acrisor cu ananas 01

  • Un piept de pui dezosat
  • 100 de grame de amidon alimentar
  • 4-5 rondele de ananas din conservă
  • Un ardei gras mare
  • O ceapă mare
  • Două lingurițe de oțet de orez
  • Patru lingurițe de zahăr
  • Patru lingurițe de ketchup
  • Patru lingurițe de apă
  • Două lingurițe de amidon alimentar
  • Sare
  • Trei lingurițe de ulei de alune / arahide
  • Ulei pentru prăjit

Pieptul de pui se taie cubulețe cât pentru o îmbucătură. Cubulețele se dau prin amidon și se prăjesc în ulei până când crusta capătă o culoare aurie. Se scot într-un vas tapetat cu șervețele de hârtie pentru a se scurge tot uleiul de pe ele și se lasă la odihnit. Ardelenește, așa.

sebastian bargau pui dulce acrisor cu ananas 02

sebastian bargau pui dulce acrisor cu ananas 03

sebastian bargau pui dulce acrisor cu ananas 04

Într-un wok încingeți uleiul de arahide și căliți câteva secunde ceapa tăiată cuburi. Imediat adăugați ardeiul și ananasul tăiat cuburi. Le căliți un minut, după care adăugați sosul făcut din ketchup, zahăr, un praf de sare, oțetul de orez și apă. Amestecați și adăugați bucățile de pui. Dupa aceea adăugați cele două lingurițe de amidon dizolvat în patru lingurițe de apă. Dați focul mic și așteptați să se îngroașe sosul, amestecând continuu. Când sosul s-a îngroșat, luați de pe foc.

sebastian bargau pui dulce acrisor cu ananas 05

sebastian bargau pui dulce acrisor cu ananas 06

Se servește cu orez, tăiței de orez sau se poate servi și ca atare.

sebastian bargau pui dulce acrisor cu ananas 07

Noi folosim de obicei carne de pui de la fermele AVIS 3000 din Mintia, jud. Hunedoara, pentru că sunt printre puținele ferme care nu injectează carnea cu soluție salină, adică, simplu spus, cu apă sărată, ca să tragă la cântar. Cei de la AVIS pur și simplu vând carne, iar asta se vede când pui în tavă niște pulpe de pui și constați că nu se strâng, pentru că nu se evaporă apa injectată aiurea în ele… din simplul motiv că nu au apă adăugată!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge