Coaste de porc la cuptor cu garnitură de orez cu legume

Prima reţetă care va apărea pe acest blog de familie este una care mie-mi place enorm şi e foarte simplu de făcut: coaste de porc la cuptor cu garnitură de orez cu legume. Nu trebuie decât să aveţi timp, chef şi poftă.

Ingredientele sunt următoarele:

  • Coaste de porc (crude sau afumate, eu le prefer afumate) cu cât mai multă carne pe ele
  • Orez prefiert
  • Legume (după gustul fiecăruia)
  • Ulei de măsline
  • Cimbru
  • Piper măcinat şi boabe
  • Sare
  • Rozmarin
  • Oregano

Execuţia:

Coastele se spală, se porţionează şi se pun la fiert în apă cu sare, piper boabe, oregano, rozmarin şi cimbru. Se fierb până începe carnea să se dezlipească de pe os.

coaste-porc-fiert

După ce au fiert, le scoateţi pe o farfurie şi le lăsaţi la scurs.

coaste-porc

Când s-au zvântat, le ungeţi cu ulei de măsline şi apoi presăraţi, după gust, condimente pe ele: piper, oregano, cimbru şi rozmarin. Le puneţi apoi într-o cratiţă şi le aruncaţi în cuptorul încins la 180 de grade pentru 30-40 de minute (în funcţie de cât de crocantă vă place crusta).

20131028_125807

Între timp faceţi orezul. Încălziţi într-un wok o lingură de ulei de măsline şi timp de 4-5 minute căliţi orezul şi legumele la foc iute. Apoi puneţi o cană cu apă, potriviţi de sare şi piper şi amestecaţi încontinuu la foc mic, până când se evaporă apa. Nu ar trebui să dureze mai mult de 15-20 de minute toata operaţiunea. Când s-a terminat de copt carnea şi e gata şi orezul, le puneti în farfurie lângă nişte murături de casă.

coaste-porc-orez-legume

Poftă bună!

10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge